Дизайнери ЧДТУ презентували авторські картини у межах волонтерського проєкту «Розповіді про життя»

27 січня 2024 року у відділі документів з економічних, технічних та сільськогосподарських наук Черкаської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Тараса Шевченка відбулася презентація картин у межах волонтерського проєкту «Розповіді про життя», кураторкою якого виступає старша викладачка кафедри дизайну Черкаського державного технологічного університету Олена Галицька.

Під час презентації кураторка розповіла про важливість таких мистецьких проєктів, адже саме мистецтво лікує, мистецтво надихає, допомагає пережити складні часи, підштовхує йти далі і не здаватися, як би важко не було. Мистецтво не здатне забрати біль, воно не здатне подолати страх, але воно зцілює зранені душі. 

На виставці представлені роботи молодих, креативних, небайдужих мисткинь: випускниць кафедри дизайну ЧДТУ Дар’ї Дихно, Анастасії Мусатенко, Ірини Ван, Вікторії Кудревич, яка нині працює викладачкою на кафедрі дизайну, і черкаських художниць Анни Розчепій та Ірини Гаврілової-Чернявської. Роботи вражають своєю глибиною, щирістю, чуттєвістю.

Виставка діятиме протягом лютого, а по завершенню – роботи  передадуть у Центр паліативної допомоги.